Nieuw model Levenstestament > klik hier

Geplaatst op 2 april 2015

Nieuw model levenstestament na overleg met banken.

Hierbij extra informatie met als onderwerp Nieuw model Levenstestament na overleg met banken gepubliceerd op Nederlandse Vereniging van Banken na overeenstemming met KNB op 25 maart 2015.

Vanaf 1 april is er een nieuw model (van de financiële volmacht uit het) levenstestament. Hierin is een apart onderdeel voor het regelen van de financiële zaken opgenomen.

Het levenstestament is nu werkbaarder voor banken. De onduidelijkheid die bij banken bestond of iemand wel of niet de volledige zeggenschap heeft over de financiën van een derde behoort hiermee tot het verleden. Levenstestamenten die gemaakt worden volgens het nieuwe model zijn voor banken acceptabel.

Voor banken was de inhoud van het levenstestament soms praktisch niet uitvoerbaar, bijvoorbeeld wanneer er meerdere gevolmachtigden zijn die alleen samen mogen handelen. Een bank kan namelijk niet zien of de gevolmachtigden samen achter de computer zitten om te internetbankieren of met zijn tweeën bij de geldautomaat staan om geld te pinnen. Ook hadden de banken liever dat afspraken over geld die alleen tussen volmachtgever en gevolmachtigde gelden, niet in de volmacht kwamen. Bijvoorbeeld dat er per week niet meer dan 1.000 euro gepind mag worden. Gevolg daarvan was dat banken soms niet met het levenstestament konden werken.

Hierbij de complete tekst geplaatst op de website van de Nederlandse Vereniging van Banken:

Nieuw model levenstestament na overleg met banken

Categorie: Nieuws

Vraag meer informatie aanStel ons uw vraag