Voorbeeld Levenstestament

Geplaatst op 26 augustus 2014

Voorbeeld Het Levenstestament | Gemakkelijk en veilig thuis zelf uw Levenstestament voorbereiden!

MODELVOORBEELD VRAGENLIJST EN LEVENSTESTAMENT

Om de noodzaak van het opmaken van een levenstestament nader toe te lichten geven wij een praktijkvoorbeeld.

Een man ligt in het ziekenhuis met een ernstige ziekte. Tegenover zijn omgeving heeft hij zijn ziektebeeld ontkend. Volgens hem is er niets aan de hand. Zijn partner heeft een afspraak met de specialist gemaakt om samen met hem de gevolgen van zijn ziekte te bespreken. De partner komt op weg naar het ziekenhuis in een file te staan en komt te laat voor de afspraak. De partner komt op de gang de specialist tegen die klaar is met het gesprek. De partner vraagt de specialist om een kort verslag. Hij mag haar dat niet geven vanwege de privacywetgeving. Daarvoor is een levenstestament (volmacht) nodig.

Na een later bezoek aan hun notaris moeten de partners een lange lijst met vragen beantwoorden die betrekking hebben op de inhoud van het op te maken levenstestament. Zij bleken veel behoefte te hebben aan meer informatie.

Het voorbeeld is uiteraard ook op andere situaties van toepassing zoals een tante die ziek is met een nicht die haar zaken regelt.

Wij hebben gemerkt dat het zelf thuis invullen van de vragen die betrekking hebben op het levenstestament goed werkt. U doet het denkwerk en het voorbereidende werk op uw gemak thuis in uw eigen beschermde omgeving. Het blijkt veel prettiger om de vaak indringende vragen thuis achter uw computer in te vullen. U moet zich realiseren dat de notaris tijdens het afvragen van het levenstestament deze indringende vragen rechtstreeks aan u moet stellen.

Om dit voor u mogelijk te maken hebben wij een digitale vragen- en wensenlijst opgemaakt. In onze digitale vragen- en wensenlijst worden u in een logische volgorde vragen gesteld en kunt u in alle rust antwoorden geven waarmee u precies kunt aangegeven wat u wel en niet wilt. U wordt op een heel begrijpelijke manier door veel informatie en de lastige vragen geloodst. U kunt tijdens het invullen rustig stoppen en op een later tijdstip weer verder gaan, de eerder ingevulde gegevens blijven behouden. We bewaren deze gegevens 2 maanden. Daarna worden ze vernietigd.

Door de vragen in het formulier te beantwoorden, de informatiefilmpjes te bekijken en de verdere informatie te lezen, zult u goed voorbereid zijn op een bezoek aan uw notaris. Met de antwoorden die in een Word document worden opgenomen kunt u na een aanvullend gesprek bij uw notaris alles laten vastleggen in een levenstestament. Hierdoor worden extra notariskosten bespaard. U heeft immers in het document duidelijk aangegeven wat u wilt en de voorbereidende werkzaamheden zijn daarmee grotendeels gedaan. De notaris zal de akte na de ondertekening voor u bewaren en kan deze voor u registreren in het landelijke register (Centraal Levens Testamenten Register CLTR).

Door het kopen van onze vragen- en wensenlijst bespaart u veel kosten en koopt u gemak. De kosten van ons vragenformulier bedragen € 50,- (incl. BTW) per persoon en € 70,- (incl. BTW) voor twee partners tezamen.

Wij hebben dit vragenformulier voor u kunnen ontwikkelen, omdat wij al enige jaren cliënten bij het opmaken van een levenstestament begeleiden en adviseren.

Nadat u het vragenformulier heeft geopend ontvangt u afhankelijk van de door u ingevulde antwoorden een of meer instructieformulieren via de mail. Deze formulieren kunt u op uw computer opslaan als Word document en zelf bewerken of met de pen invullen. Wij hebben er voor gekozen om deze bestanden niet via onze website te laten lopen omdat daarin waarschijnlijk zeer veel persoonlijke en vertrouwelijke informatie komt te staan. U kunt daar bijvoorbeeld ook uw inlognamen en wachtwoorden vastleggen.

Wilt u het zelf regelen? Dat kan gemakkelijk klik hier.

Vraag meer informatie aanStel ons uw vraag