Ik wil het zelf regelen!

U wilt het zelf gaan regelen. Zeer verstandig, dan houdt u de regie in alle omstandigheden. We hebben voor u een uitgebreide digitale vragen- en wensenlijst gemaakt met heel veel informatie, zowel in beeld als tekst.

Tijdens het invullen van de lijst ontvangt u afhankelijk van uw wensen meerdere instructieformulieren. Om u een voorbeeld te geven van de stukken die u zult ontvangen, kunt u hierboven in het menu klikken op “Voorbeeld” en daar een gedeelte van de stukken bekijken. Verder kunt u hierna een Excel bestand downloaden waarin u jaarlijks kunt bijhouden aan welke instanties u giften heeft gedaan. Klik op: voorbeeld giftenlijst om het bestand te bekijken.

In de digitale vragen- en wensenlijst worden u diverse vragen gesteld. U kunt uw antwoorden direct invullen. Hierdoor kunt u precies aangegeven wat u wel en niet wilt. U wordt op een heel begrijpelijke manier door veel informatie en de lastige vragen geloodst. Het invullen van de lijst en het bekijken van de instructiefilmpjes duurt afhankelijk van uw wensen maximaal 90 minuten. U moet maximaal 60 vragen beantwoorden. U kunt tijdens het invullen rustig stoppen en op een later tijdstip weer verder gaan, de eerder ingevulde gegevens blijven behouden. We bewaren deze gegevens 2 maanden. Daarna worden ze vernietigd.

Met de antwoorden die in een (Word)document worden opgenomen kunt u, indien u dat wenst, bij uw notaris alles laten vastleggen. U heeft immers in het document duidelijk aangegeven wat u wilt en de voorbereidende werkzaamheden zijn daarmee gedaan. U doet het denkwerk en het voorbereidende werk op uw gemak thuis en u krijgt het keurig in een Word document gemaild. Nadat u het document heeft geprint kan uw notaris eenvoudig met de antwoorden een conceptakte van het levenstestament opstellen waardoor u extra notariskosten voorkomt en kosten bespaart. De notaris zal de akte voor u bewaren en kan deze voor u registreren in het landelijke register (Centraal Levens Testamenten Register CLTR).

De wensen- en vragenlijst geeft u nog niet de juridische basis waarmee namens u kan worden gehandeld, maar geeft u wel veel informatie en mogelijkheden waarmee u precies kunt aangeven wat u wel en niet wilt.

Vragenlijst 1 persoon

Vragenlijst partners

KOSTEN

Voor 1 persoon bedragen de kosten € 50,- (incl. BTW). Om nu te voorkomen dat u voor twee partners/echtgenoten 2x € 50,- of € 100,- moet betalen bedragen de kosten dan € 70,- (incl. BTW).

Het is een beveiligde lijst in een beveiligde omgeving. Meer informatie hierover leest u hier.

Nadat u het vragenformulier heeft geopend ontvangt u afhankelijk van de door u ingevulde antwoorden een of meer instructieformulieren via de mail. Deze formulieren kunt u op uw computer opslaan als Word document en zelf bewerken of met de pen invullen. Wij hebben er voor gekozen om deze bestanden niet via onze website te laten lopen omdat daarin waarschijnlijk zeer veel persoonlijke en vertrouwelijke informatie komt te staan. U kunt daar bijvoorbeeld ook uw inlognamen en wachtwoorden vastleggen.

Vraag meer informatie aanStel ons uw vraag